Προκήρυξη

Ο ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου μέσα από την πλατφόρμα του chess.com το 1ο Διαδικτυακό Διεθνές Σκακιστικός Τουρνουά Χερσονήσου από τις 5 έως τις 14 Ιουνίου 2020

1ο Διαδικτυακό Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Χερσονήσου, 5-14 Ιουνίου 2020

 

(Regulations in English) united kingdom flag icon 64

Διοργανωτές

Ο ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου και την υποστήριξη της Novelty Mind Games διοργανώνουν μέσα από την πλατφόρμα του chess.com το 1ο Διαδικτυακό Διεθνές Σκακιστικός Τουρνουά Χερσονήσου από τις 5 έως τις 14 Ιουνίου 2020.

Σύστημα Αγώνων

2 γκρουπ με σύστημα FIDE  Swiss system 9 (εννέα) γύρων με ένα γύρο τη μέρα + 1 μέρα blitz-tiebreaks με σύστημα νοκ άουτ για τους πρώτους 16 της τελικής κατάταξης.

 • A’ Γκρουπ: Ανοιχτό για όλους (απαραίτητο να υπάρχει FIDE ID).
 • B’ Γκρουπ: μέχρι 1100 διεθνές elo

ΤΟ τουρνουά δεν θα αξιολογηθεί για ελληνική ή διεθνές elo.

Πρόγραμμα Αγώνων

                                                                        

   

Προθεσμία Συμμετοχής

   Τετάρτη, 3-6-2020

ΩΡΑ CEST

ΩΡΑ Ελλάδας

Κλήρωση 1ου Γύρου

Πέμπτη, 4-6-2020

16.00

17.00

 

Τελετή Έναρξης

Παρασκευή, 5-6-2020

15.30

16.30

 

1ος Γύρος

Παρασκευή, 5-6-2020

16.00

17.00

 

2ος Γύρος

Σάββατος, 6-6-2020

16.00

17.00

 

3ος Γύρος

Κυριακή, 7-6-2020

16.00

17.00

 

4ος Γύρος

Δευτέρα, 8-6-2020

16.00

17.00

 

5ος Γύρος

Τρίτη, 9-6-2020

16.00

17.00

 

6ος Γύρος

Τετάρτη, 10-6-2020

16.00

17.00

 

7ος Γύρος

Πέμπτη, 11-6-2020

16.00

17.00

 

8ος Γύρος

Παρασκευή, 12-6-2020

16.00

17.00

 

9ος Γύρος

Σάββατο, 13-6-2020

16.00

17.00

 

Blitz Tiebreaks

Κυριακή, 14-6-2020

16.00

17.00

 

Τελετή Λήξης

Κυριακή, 14-6-2020

20.00

21.00

 

Χρόνος Σκέψης

90 λεπτά για όλη την παρτίδα + 30’’ ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση. Σκακιστής που, 30 λεπτά μετά την ώρα έναρξης κάποιου γύρου, δεν θα έχει ξεκινήσει να αγωνίζεται, θα χάνει την παρτίδα.

Κληρώσεις

Το πρόγραμμα Swiss manager θα χρησιμοποιηθεί για τις κληρώσεις του τουρνουά. Η αρχική λίστα θα καθοριστεί από τις λίστες Elo της FIDE.

Συμμετοχή & Διοργανωτικά Παράβολα συμμετοχής

Α’ Γκρουπ: Παράβολο συμμετοχής 20€. (Μόνο παίκτες με FIDE ID μπορούν να συμμετέχουν).

Β’ Γκρουπ:  (μέχρι 1100 FIDE ελο): Παράβολο συμμετοχής 10€.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την 1η Ιουνίου από την ηλεκτρονική φόρμα: http://hersonissos.noveltymindgames.com

Κατάθεση παραβόλου έως την 1η Ιουνίου στον εξής λογαριασμό:

Τράπεζας Πειραιώς GR96 0172 7510 0057 5109 1778 649

με Δικαιούχο: Σκακιστικός Όμιλος Λέων Κάντια.

Στην αιτιολογία της κατάθεσης να φαίνεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα στο τουρνουά και θα πρέπει να επισυναφθεί στη ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

Έπαθλα

Α’ Γκρουπ (μετά τη διαδικασία των Blitz tiebreaks)

1ος Νικητής

500€ + Κύπελλο

2ος Νικητής

200€ + Κύπελλο

3ος Νικητής

100€ + Κύπελλο

4ος έως 8ος Νικητής

25% έκπτωση στο e-shop της noveltymindgames.com + μετάλλια

9ος έως 16ος Νικητής

20% έκπτωση στο e-shop της noveltymindgames.com + μετάλλια

 

.

Έπαθλα ανά ειδικές κατηγορίες: Βετεράνος +50, Βετεράνος +65, U18, U16, U14, U12, U10:

1ος Κύπελλο, 2ος- 3ος Μετάλλια + 20% έκπτωση στο e-shop της noveltymindgames.com

Έπαθλα Β’ Γκρουπ: 1ος Κύπελλο, 2ος – 6ος  Μετάλλια.

Εξαιρέσεις από την κλήρωση

Κάθε παίκτης μπορεί να εξαιρεθεί από την κλήρωση χωρίς να λαμβάνει βαθμούς για το/τους γύρο/υς που εξαιρέθηκε στέλνοντας email στο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. πριν το τέλος του γύρου πριν τον οποίον ζητάει την εξαίρεση. Εξαίρεση μπορεί επίσης να ζητηθεί και πριν την έναρξη των αγώνων.

Κριτήρια ισοβαθμίας – Γρήγοροι Αγώνες Τελικής Κατάταξης

Μετά τον 9ο γύρο, δημιουργείται μια αρχική τελική κατάταξη του Α’ Γκρουπ του τουρνουά μετά την άρση των ακόλουθων κριτηρίων ισοβαθμίας:

1) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)

2) Το κριτήριο buchholz (virtual opponent)

3) Sonnenborg-berger

4) To κριτήριο Buchholz FIDE χωρίς το χειρότερο αποτέλεσμα (virtual opponent)

Οι αγώνες για την τελική κατάταξη θα πραγματοποιηθούν στις 14 Ιουνίου 2020. Οι αγώνες αυτοί θα καθορίσουν την οριστική τελική κατάταξη για την απονομή επάθλων (χρηματικών και μη). Δεν θα μοιραστούν μεταξύ ισόβαθμων Κύπελλα, μετάλλια ή χρηματικά έπαθλα.

Οι πρώτοι 16 της αρχικής τελικής κατάταξης (μετά το τέλος του 9ου γύρου) θα παίξουν αγώνες μπαράζ κατάταξης με σύστημα νοκ άουτ που θα αποφασίσουν της τελική γενική κατάταξη.Θα χρησιμοποιηθεί σύστημα νοκ άουτ με τις εξής φάσεις: Φάση των 16, Προημιτελικά, Ημιτελικά και τελικός στους οποίους συμμετέχουν οι πρώτοι 16 της προσωρινής τελικής κατάταξης του Α’ γκρουπ με το εξής σύστημα αγώνων:

 • 2 αγώνες blitz με χρόνο σκέψης 5 λεπτά + 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση (5 '+ 3 "), με εναλλασσόμενα χρώματα.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ένα τελικό blitz «Αρμαγγεδών» θα παιχτεί, με 6 λεπτά για τον λευκό και 5 λεπτά για τον μαύρο χωρίς πρόσθετο χρόνο σκέψης. Το χρώμα θα αποφασιστεί με κλήρωση ενώ σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ο μαύρος θα αναδεικνύεται νικητής.

Fair play – Αποτροπή Υποβοήθησης

 • Όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν ενεργοποιημένη κάμερα και ήχο στην ηλεκτρονική συσκευή με την οποία παίζουν. Πριν από κάθε γύρο οι παίκτες θα λαμβάνουν link για την είσοδό τους σε τηλεδιάσκεψη όπου οι διαιτητές θα μπορούν να διατηρούν μαζί τους επαφή.
 • Δεν επιτρέπεται η παρουσία περισσότερου του ενός παίκτη σε ένα δωμάτιο, και δεν επιτρέπεται η παρουσία άλλου ατόμου στο δωμάτιο που αγωνίζεται ο παίκτης. Απαγορεύεται επίσης αυστηρά η ύπαρξη άλλης ηλεκτρονικής συσκευής εντός του δωματίου στο οποίο αγωνίζεται ο παίκτης.
 • Όλα τα παιχνίδια θα παρακολουθούνται από τον fair play αλγόρυθμο της Chess.com και από τους διαιτητές. Επιπρόσθετα οι διαιτητές δύνανται να χρησιμοποιήσουν παρακολούθηση μέσω video των παικτών. Οι παρτίδες υπό video παρακολούθηση μπορεί να αποφασιστούν πριν την έναρξη του γύρου, επιλεκτικά κατά τη διάρκεια του γύρου ή ακόμα και κατόπιν αιτήματος κάποιου παίκτη (οι διαιτητές διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίσουν ανά περίσταση).
 • Παίκτης μπορεί να αποβληθεί από το τουρνουά αν δεν μπορεί να επιτρέψει στους διαιτητές, χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής από την οποία παίζει, να παρακολουθήσουν μέσω video το δωματίου αλλά και τον ευρύτερο «αγωνιστικό χώρο».
 • Οι παρτίδες κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος τους θα ελέγχονται από το Chess.com και τα αποτελέσματα του ελέγχου ενδέχεται κατόπιν και γνωμοδότησης των διαιτητών να οδηγήσει στον αποκλεισμό κάποιου παίκτη από το τουρνουά κατά τη διάρκεια της παρτίδας ή ανάμεσα σε δύο γύρους. Αν ένας παίκτης αποκλειστεί κατά τη διάρκεια της παρτίδας ο αντίπαλός του λαμβάνει ολόκληρο το βαθμό. Ο παίκτης που αποκλείεται από το τουρνουά χάνει όλους του τους βαθμούς αλλά δεν αλλάζουν τα αποτελέσματά του στους προηγούμενους γύρους. Παίκτης που αποβληθεί από το τουρνουά χάνει κάθε δικαίωμα σε έπαθλα και δε δικαιούται να ζητήσει κανενός είδος αποζημίωσης του διοργανωτικού παραβόλου.
 • Αν οι διαιτητές χρειαστεί να επικοινωνήσουν με ένα παίκτη κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας θα το κάνουν μέσα από την εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης. Αν ο παίκτης δεν επιτρέψει την επικοινωνία, μπορεί να αποβληθεί. Η διοργανωτική επιτροπή μπορεί να ζητήσει αποδείξεις ταυτοποίησης της ταυτότητας όλων των συμμετεχόντων.
 • Οι παίκτες πρέπει σε περίπτωση που τους ζητηθεί να εξουσιοδοτήσουν τους διαιτητές να αποκτήσουν το έλεγχο χειρισμού της ηλεκτρονικής συσκευής από την οποία αγωνίζονται προκειμένου να ελέγξουν αν τρέχουν προγράμματα που απαγορεύονται. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές στα μέτρα για την αποτροπή υποβοήθησης προκειμένου να καταστούν ποιο αποτελεσματικά. Σε αυτή την περίπτωση οι παίκτες θα ενημερωθούν.

Ενστάσεις

 • Ένσταση προς απόφαση διαιτητή θα πρέπει να απευθύνεται με email στην Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα το προωθεί στην Επιτροπή Ενστάσεων. Η ένσταση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 30 λεπτών από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η παρτίδα την οποία αφορά η εν λόγω απόφαση διαιτητή. Σε αυτή τη περίπτωση, ο παίκτης οφείλει να ενημερώσει το διαιτητή για του οποίου την απόφαση ενίσταται, ώστε να ληφθεί υπόψη η πιθανότητα καθυστέρησης της επόμενης κλήρωσης. Μετά την πάροδο των 30 λεπτών η ένσταση θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα εξετάζετε καθόλου. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων θεωρούνται τελεσίδικες και μη αναστρέψιμες.
 • Η Επιτροπή Ενστάσεων αποτελείται από το Διευθυντή Αγώνων και 5 παίκτες του Α’ Γκρουπ, 3 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη. Τα τακτικά μέλη αναπληρώνονται σε περίπτωση που υπάρχει προφανής σύγκρουση συμφερόντων ή δεν μπορούν να βρεθούν. Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του τουρνουά, η Διοργανωτική Επιτροπή θα ορίσει την Επιτροπή Ενστάσεων.
 • Στους αγώνες μπαράζ (blitz) οι αποφάσεις του Επικεφαλή Διαιτητή είναι οριστικές και δεν επιδέχονται ένστασης.

Πρόσθετοι κανονισμοί του τουρνουά

 • Η παραβίαση οποιούδηποτε από τους γενικούς κανόνες που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να επιφέρουν μηδενισμό επί μιας συγκεκριμένης παρτίδας ή και αποβολή από το τουρνουά καθώς και απώλεια οποιουδήποτε δικαιώματος σε χρηματικά ή άλλα έπαθλα ή αποζημίωση ή αιτήματος επιστροφής του οργανωτικού παραβόλου.
 • Οι σκακιστικές παρτίδες που παίζονται κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Διαδικτυακού Σκακιστικού Τουρνουά Χερσονήσου διέπονται από τους κανονισμούς της προκήρυξης των αγώνων και τους κανονισμούς αγώνων της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE).
 • Η συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες υποδηλώνει γνώση και πλήρη αποδοχή αυτών των κανονισμών.
 • Η συμμετοχή στο κατάλληλο γκρουπ αποτελεί ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες πρέπει να βεβαιωθούν πως οι λεπτομέρειες που εμφανίζονται στην αρχική λίστα είναι σωστές ενώ σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος λάθος θα πρέπει να ειδοποιήσουν την Οργανωτική Επιτροπή. Αν διαπιστωθεί πως κάποιος παίκτης σκοπίμως εγγράφηκε σε λάθος γκρουπ ή σκοπίμως παρείχε λάθος στοιχεία, θα αποβάλλεται αμέσως από το τουρνουά.
 • Ο νικητής της παρτίδας (ή και οι δυο παίκτες σε περίπτωση ισοπαλίας) οφείλουν να ειδοποιήσουν την διαιτητική ομάδα για το αποτέλεσμα. Σε διαφορετική περίπτωση και οι δυο παίκτες θα χάνουν την παρτίδα.
 • Η Διοργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα των αγώνων αν καταστεί αναγκαίο για την ομαλότερη διεξαγωγή του τουρνουά.
 • Η δήλωση συμμετοχής και η συμμετοχή στο τουρνουά σημαίνει αυτόματα πως οι συμμετέχοντες παραχωρούν το δικαίωμα στην Οργανωτική Επιτροπή να δημοσιεύσουν σε μένα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης προσωπικές πληροφορίες και τις παρτίδες των παικτών με στόχο την καλύτερη διάδοση των αγώνων.
 • Οι παίκτες απαγορεύεται να μιλούν με οποιονδήποτε κατά τη διάρκεια της παρτίδας τους.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες αποδέχονται την παρούσα προκήρυξη των αγώνων.
 • Η χρήση σκακιέρας για την υποστήριξη της παρτίδας επιτρέπεται αλλά μόνο για την πραγματοποίηση των ήδη παιγμένων κινήσεων της ηλεκτρονικής σκακιέρας όπου παίζεται η παρτίδα στο chess.com.

Επικοινωνία

 

Email Οργανωτικής Επιτροπής: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιστοσελίδα Οργανωτικής Επιτροπής: http://hersonissos.noveltymindgames.com

Tournament Manager: Γιώργος Γεωργόπουλος

Διευθυντής Αγώνων: FIDE IO Κώστας Κλώκας

Τεχνικός Διευθυντής ηλεκτρονικής πλατφόρμας Chess.com: Αναστάσιος Τζούμπας

Επικεφαλής Διαιτητής: FIDE IA Ανέστης Μιχαηλίδης

Βοηθός Επικεφαλής Διαιτητής: Μαρία-Άννα Στεφανίδη


Print   Email